Way2liv
Samen op weg!

Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is José van der Peijl, geboren en getogen in Nijmegen.

Zoals velen opgegroeid met honden, Duitse herders en een  Karelische Berenhond.

In 2011 kreeg ik mijn eerste eigen hond, Liv een Zwitserse Witte Herder. Ik wilde graag een hond waarmee ik kon sporten en dan met name de behendigheid. Zo gezegd zo gedaan... we hebben er samen heel veel plezier aan beleefd en al zeg ik het zelf we waren een goed team samen.Soms had ik het idee dat ik Liv niet begreep en zij mij niet en daar wilde ik graag verandering inbrengen. Ik ben de opleiding Kynologisch Instructeur gaan volgen bij Quiebus. Daar hield het niet mee op want ik wilde alleen maar meer weten over honden en hondengedrag. Dus ik ben verder gegaan met de modules voor Gedragstherapeut.

Ondertussen werd Liv natuurlijk wat ouder en ga je denken wat kunnen we gaan doen  als ze geen behendigheid meer aankan.

Tijdens het nadenken en onderzoeken kwam ik op Praktijkspeuren terecht en dacht dat is mooi! Haar neus gebruiken kan ze en ze hoeft niet te springen dus lichamelijk minder belastend. Na de proefles waren we eigenlijk allebei verkocht! Ik zag wat het met haar deed en ook wat het met mij deed! Een teamsport maar dan anders want bij deze sport mag de hond het voortouw nemen en doen waar ze goed in is.

 


Toen kwam Raven in mijn leven, een Oudduitse Herder meisje van 5 maanden. Telkens als ik met haar het bos inging ging de neus op de grond. Dus ik heb met Raven speurles gedaan en ook bij haar is het alsof ze nooit anders gedaan heeft. Ze vindt het spelletje super leuk en wij worden er samen ook steeds beter in.Dit alles heeft mij doen besluiten om naast Kynologisch Instructeur de opleiding Praktijkspeuren Instructeur te gaan volgen en zelf les te gaan geven aan mensen met hun eigen hond. Om ze hetzelfde gevoel te geven als wat ik krijg van speuren en de allerbelangrijkste reden: de hond te laten genieten van zijn eigen neus!!!